New Zealand - Christchurch

 

Hei!

 I dag reiste jeg sammen med June til Auckland, som ligger på nordøya av New Zealand. Før vi kom til Auckland har vi vært 3 dager i Christchurch, som ligger på sørøya. Vi har bare en uke på oss i New Zealand som egentlig er alt for lite, men det får bare være med det, siden vi ikke har mer tid før vi reiser til Fiji om noen få dager(!!!).

Jeg skriver dette bare fort og gæli. Det er så stress med internettet rundt om i verden altså?

I Christchurch bodde vi på et hostell som lå et stykke utenfor selve byen, som gjorde det litt vanskeligere å komme seg noen steder, men det gikk egentlig helt fint. Hostellet var ganske greit. Den første dagen brukte vi til å gå rundt i selve byen i Christchurch. Byen var kjempe spesiell, og hadde sin egen sjarm. Den var liten, men ikke for liten, og veldig koselig. I midten av sentrum var det plassert mange små fargerike konteinere stablet oppå hverandre. Inni hver konteiner var det små butikker eller kafeer. Den andre dagen brukte vi på å ta en gondol opp til et utkikkspunkt på toppen av et fjell, slik at vi fikk se litt av den flotte naturen New Zealand har å by på. New Zealand ligner kanskje en del på Norge, men samtidig ikke. Har hørt at det vist nok skal være stor forskjell på sør og nord øya når det kommer til naturen. I Christchurch var fargen på havet helt turkist, og fargen på fjellene gulaktige. Får se hvordan det er her på nordøya etter hvert J

 

Den tredje dagen gikk til å dra på antartic center. Her fikk vi tatt et kjøretøy som heter hägglund (fra Sverige faktisk) som blir brukt på Antarktika, sett pingviner, sett 4D film fra Antarktika og mye mer. Pingvinene som var på sentret var pingviner som hadde en eller annen skade, som senteret har tatt vare på. En av pingvinene var lam på halve siden, en hadde mistet en fot og en hadde en liten vinge som gjorde at den svømte rundt i ring. Faktisk, det første som møtte oss da vi kom inn var navnet til Roald Amundsen fra Norge, det var litt stilig da.

 

Det var jo et jordskjelv på sørøya for litt over 3 år siden, som var ganske kraftig. Vi fikk høre at det faktisk var et etterskjelv der dagen før vi kom. Man kan se at Christchurch fortsatt er ganske hardt rammet av dette, siden veiene fortsatt bygges på nytt over deler av byen, det står raste hus, og hus som fortsatt bygges på. Man kan også se mange tome tomter mellom hus der hvor det har pleid å stå hus. Så det er fint å se hvor fargerik de har gjort byen med blomster, kunst, og symetriske mønster som var lagd i gjerdene rundt.

 

 Følte at dette ble litt uorganisert, men det får bare være, de fleste skjønner vel! J 

Kommer flere bilder så snart de får lastet seg opp! Tar jo 1000 år per bilde, og 1 time med internett! 

 

Én kommentar Skjul

Jenny

13.02.2014 kl.13:57

New Zealand ser spennende ut, kanonfine bilder! Gleder meg nesten til å få deg hjem igjen for å få høre alt- hehe. Kos dere masse på Fiji, har hørt at det er paradis:)

Og, PS. TUSEN takk for postkort, superstas!

Skriv en ny kommentar

hits